Apie projekt? Homo Sanitus Animizmas Angelina Zalatorien? Kambarys Nr.9 Forumas
Turinys

Darbas Vilniuje
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
nuo 2008.09.01
>domiuosi
2011-07-07 10:34:54
ar nebuvo jums atsakyta (visu straipsniu) apie daugumos aliejų žalą (dėl didelio polinesočiųjų riebiųjų rūgščių kiekio)? Ar neatsirado lentelėje duomenys apie graikinius riešutus? Jei atėjote pasitvirtinti savo kažkur susirinktos teorijos, tai mes jos nepatvirtinsime, nes mes remiamės kitais mokslo darbais, nei jūsų šaltiniai. Dabar dėkokite už logikos pamoką ir ateityje būkite konkretesnė.O dėl aliejaus vartojimo - tai jūsų pasirinkimo teisė. Jūs kol kas teperskaitėte informaciją, bet darbų, kuriais remiamės, autorių dar neišgirdote.
to Rubidis
2011-07-07 10:17:47
normaliai as klausiau, tai kaip man jusu paklausti kad man atsakytumet?
domiuosi
2011-07-07 10:14:53
Neissisiunte visa zinute> Kazkuris gudruolos rase "Irodyta< patikrinta>veikia" kur jusu siukslynas :))) Baigiam ta tema, ne tuo klausimu atejau, jei tokie protingi budami nesugebet man atsakyt, nerasykit nieko.
Rubidis
2011-07-07 10:13:56
Kaip klausia, taip atsakom. Jau informacijos visuos siuose komentaruose tai su kaupu ir dar biski, tik ne visi turi sugebejimu pasiimti jau sukramtyta ir suvirskinta maista, net savu "fermentu" nereikia eikvoti .
domiuosi
2011-07-07 10:10:23
Nieko nenoriu irodyti. ATEJAU SU KLAUSIMU APIE ALIEJU, o jus tik priekaistus paberet kam naudoju... ir nei isvieno cia esancio protingo atsakymo ir nesulaukiau., tik puolat kaip vanagai. Beje mesa brangesne uz laukinius ryzius. bet ne kainoje cia esme... Ir dar, kazkuris cia is jusu gudruolis sake: "IRODYTI< PATIKRINTA
>dar>domiuosiu ir JŲ ANALOGAMS
2011-07-07 09:35:49
KLAUSIMAS:KĄ JŪS NORITE ĮRODYTI, KLODAMA ŠIUOS KAŽKIENO KOMPILIAVIMO IR FANTAZIJŲ VAISIUS? JEI TURITE KONKREČIŲ KLAUSIMŲ – KLAUSKITE, O NE MESKITE INTERNETINIO ŠIUKŠLYNO RADINIUS. Žmogus nuo pat savo evoliucijos pradžios maistui vartoja grūdines kultūras - pačius grūdus ir įvairius jų poduktus. VARTOJA, TAČIAU TAI NEREIŠKIA,KAD JO MAISTE NUO PAT PRADŽIOS DOMINUOJA GRŪDINĖS. ŽMOGUS YRA VISAĖDIS, TAČIAU JO MITYBOJE EVOLIUCIJOJE DOMINAVO TAI, KĄ LENGVIAU BUVO SUSIRASTI. ŽMOGUS TAPO ŽMOGUMI DAR IR DĖL TO, KAD JO MAISTE BUVO DAUG CHOLESTEROLIO. PASIEŠKOKITE INTERNETE INFORMACIJOS KURIAME ORGANE YRA DAUGIAUSIA CHOLESTEROLIO IR PAS KĄ TAS ORGANAS YRA SANTYKINAI DIDŽIAUSIAS. LYGIAI SU TOKIA PAČIA SĖKME GALIMA TEIGTI, JOG ŽMOGUS NUO PAT EVOLIUCIJOS PRADŽIOS MAISTUI VARTOJA ŽEMUOGES. Fiziologiškai žmogaus organizmas ir virškinimo traktas yra pritaikyti gauti maisto medžiagas iš įvairių augalinių šaltinių, taip pat ir iš grūdinių kultūrų bei jų produktų. FIZIOLOGIŠKAI ŽMOGAUS VIRŠKINIMO TRAKTAS YRA LABIAU PRISITAIKĘS GAUTI MAISTO MEDŽIAGAS IŠ GYVULINĖS KILMĖS PRODUKTŲ. PASTUDIJUOKITE BENT JAU PRIMATŲ IR ŽMOGAUS ŽARNYNO SANDARĄ IR GAL SUPRASITE, JOG PASAKOS APIE PRISITAIKYMĄ MAITINTIS GRŪDAIS YRA MITAS –ŽMOGAUS ŽARNYNO DIDŽIAJĄ DALĮ SUDARO PLONOSIOS ŽARNOS, KURIOSE CELIULIOZĖ NĖRA VIRŠKINAMA, JO PAGRINDINĖ VIRŠKINIMO VIETA - STOROJI ŽARNA, KURI PAS PRIMATUS YRA KUR KAS ILGESNĖ, NEI PAS ŽMOGŲ. Jau seniai nustatyta, kad maždaug 80 procentų maistingųjų ir reikalingų žmogaus organizmui medžiagų yra grūdų PAPASAKOKITE APIE TAI ESKIMAMS, EVENKAMS IR JŲ ŠIAURĖS KOLEGOMS. KAI REIKIA GAMINTI PAPILDUS BODY BUILDING'O MĖGĖJAMS, TUOMET MOKSLAS IMA PIENO IŠRŪGAS, KIAUŠINIUS, JAUČIO KEPENIS IR GAMINA, O NE GRŪDUS. Trumpai apie pagrindines kultūras Kviečiai – viena seniausiai auginamų kultūrų. Šie grūdai sulaukia daugiausia priekaištų, tačiau problema yra ne jie, o mūsų vartojimo įpročiai – kviečių valgome labai daug ir beveik visada rafinuotus. Iš tikrųjų viso grūdo kviečiai yra labai maistingi ir tinka nusilpusiems žmonėms, kurie turi greitai atgauti jėgas. Ypač vertingi yra speltų kviečiai. PRISIMINKITE KUO GIRDO SUNKIUS LIGONIUS. GRŪDŲ NUOVIRU AR KAULŲ NUOVIRU?Medicinos tyrimais įrodyta, kad speltų grūdų gaminiai ypač naudingi vaikams – jie maistingesni net už pieną. JŪS MINTATE SPELTA? TAI DAR VIENAS REKLAMINIS TRIUKAS, KAD PRIVERSTI JUS PIRKTI SPELTĄ, KURI YRA DAUG BRANGESNĖ. VISUOSE GRŪDINIUOSE YRA APIE 66-75% KRAKMOLO IR LABAI MAŽAI BALTYMO – 11-14% (IR JIS NEPILNAVERTIS), RIEBALŲ – TIK 2% .TAI MAISTAS, SKIRTAS KUO GREIČIAU UŽAUGINTI LAŠINIUS, ARBA GYVŪNAMS, KURIŲ POREIKIS ENERGIJAI YRA ŽYMIAI DIDESNIS. TOKIE GYVŪNAI YRA VIENINTELIAI – PAUKŠČIAI. Avižos iš kitų grūdų išsiskiria riebalų gausa. PALYGINKITE SU ŠONINE IR TA GAUSA ATRODYS JUOKINGA. Jų grūdai teikia žmogui energijos, žvalumo. Avižose esanti siera svarbi medžiagų apykaitai nervų ląstelėse, plaukuose, naguose, taip pat kauluose ir kremzlėse. KIAUŠINYJE ESANTI SIERA KITOKIA IR JOS MAŽIAU JAME? ŠALTIENOJE JOS MAŽIAU? TAI GAL CHONDROITINO IR GLIUKOZAMINO AVIŽOSE IRGI YRA DAUGIAU, NEGU ŠALTIENOJE? Avižos tinka sergant gastritu, skrandžio bei žarnyno ligomis.AR DĖL TO, KAD JOS TURI ŠIĄ SAVYBĘ, BŪTINA JAS NUOLAT VARTOTI?. Miežiuose esančios medžiagos neleidžia gamintis ir kauptis cholesteroliui. NETURITE NĖ MAŽIAUSIO SUPRATIMO APIE CHOLESTEROLIO VAIDMENĮ ORGANIME. VALGYKITE SAVO MIEŽIUS, BLOKUOKITE CHOLESTEROLIO GAMYBĄ, O PASKUI SIRKITE PMS IR KITOMIS SU HORMONŲ STYGIU SUSIJUSIOMIS LIGOMIS. Juose gausu bakterijas naikinančių medžiagų, yra net 9,5 proc. ląstelienos, MITAS , KAS TĄ LĄSTELIENĄ VIRŠKINS, JEI BAKTERIJOS BUS SUNAIKINTOS? todėl miežiai tinka užkietėjus viduriams arba norint suliesėti. ŠVITRINIS POPIERIUS IRGI GERAI TARKUOJA ŽARNYNĄ, TODĖL GALIMA IR JO PASISMULKINUS PALEISTI ANT ŽARNYNO KONVEJERIO Grikiai yra labai maistingi, padeda įveikti nuovargį, gerina širdies darbą, skatina audinių regeneracijos procesą. TAIP, GRIKIAI YRA PRANAŠESNI PRIEŠ KITUS GRŪDINIUS Prieš verdant, juos galima pakaitinti keptuvėje – bus naudingesni. AR TAI NĖRA DAR VIENAS ĮRODYMAS, KAD GRŪDINIAI SUNKIAI VIRŠKINAMI? Rugiuose yra nesočiųjų riebalų rūgščių, šios gerina širdies bei kitų organų veiklą. MITAS IR VISIŠKAS NEŽINOJIMAS KŪNO BIOCHEMIJOS. PAPASAKOKITE ŠITĄ PASAKĄ BENGALIJOS TIGRUI. Anglijos dietologai nustatė, kad išemine širdies liga rečiau serga tie žmonės, kurie mėgsta juodą duoną. IŠEMINE LIGA NE REČIAU, O VISAI NESERGA ŠIAURĖS GYVENTOJAI. Joje yra 30 procentų daugiau geležies, dvigubai daugiau kalcio ir trigubai daugiau magnio nei baltoje. SUTINKAME, KAD VIENAS NETIKĘS PRODUKTAS GALI BŪTI GERESNIS UŽ KITĄ NETIKUSĮ. Rugių sėlenų nuoviru gydomas bronchitas. Ryžiai ypač naudingi diabetikams, nes angliavandeniai iš jų, ypač rudųjų, pasisavinami lėtai. Vertingiausi yra laukiniai ryžiai. JUMS JŲ KAINA ĮKANDAMA? domiuosi 2011-07-06 23:24:48 Krūties vėžys mėgsta pieną Britų mokslininkai, vadovaujami Džein Plant http://www.vmine.net/janeplant/book-yourlife.asp padarė išvadas, kad kasdieninis pieno vartojamas suaugusiems sukelia palankias sąlygas krūties ir prostatos vėžiui. Tai padaro piene esantis hormonas, nešantis kancerogeno efektą. Šią mintį Plant sukėlė jos pačios liga. 10 metų atgal po penkto krūties vėžio recidyvo ir pesimistiškų gydytojų prognozių, ji nutarė gydytis pati. Palyginus šios ligos statistikas, ji pamatė, kad mažiausiai serga kinai, kurie beveik iš vis nevartoja pieno savo maiste.BET KINAI NEVARTOJA IR KVIEČIŲ? TAI LYGIAI TAIP PAT GALIME TEIGTI, JOG KVIEČIAI SUKELIA VĖŽĮ. Tada Plant išbraukė pieno produktus iš savo meniu ir po penkių savaičių auglys pradėjo mažėti. Plant nėra vienintelė savo išvadose. Daug mokslininkų sieja vėžį su pieno ir jo produktų vartojimu. Pieno tyrimai vyksta ir toliau, deja, atradimai dar baisesni. Odos susirgimai, išbėrimai, kamuojantys paauglius ir vaikus, vyrus ir moteris, kaip pateikė pasaulinė sveikatos organizacija, vyksta dėl pieno ir jo produktų vartojimo, kuriuose yra hormonų. LYGIAI TOKĮ PATĮ TRAKTATĄ GALIMA PARAŠYTI IR APIE GRŪDINIUOSE ESANČIUS PESTICIDUS IR HERBICIDUS. domiuosi 2011-07-06 23:14:52 Pieno produktai taip pat sukelia uždegiminius procesus Pieno dominuojantis baltymas yra kazeinas, kuris yra labai sunkiai virškinamas. Kai toks nesuvirškintas baltymas per išretėjusias žarnyno sieneles patenka į kraujotaką, imuninė sistema jį pradeda atakuoti. Kasos Beta ląstelės (gamina insuliną) ir sąnarių audiniai turi panašių į kazeiną baltymų, todėl tuo pačiu yra atakuojami ir savi audiniai, šiuo atveju kasos ir sąnarių ląstelės. Ir todėl kuo anksčiai vaikui pradedamas duoti karvės pienas, tuo didesnė I diabeto rizika.Tad jei sergate kokia uždegimine liga, reikia būtinai atsisakyti pieno produktų. Tyrimai rodo, kad graikiški riešutai, linų sėmenų aliejus (abu turi daug omega 3 riebalinų rūgščių – alfa linoleninė riebalinė rūgštis) sumažina uždegiminius rodiklius, ir taip pat sumažina cholesterolį. Omega 3 riebalinės rūgštys mažina IL-1 ir tai yra vienas iš omega 3 uždegimo mažinimo mechanismų. AR BŪTINA DĖTI Į KOMENTARUS VĖL TĄ PAČIĄ INFORMACIJĄ? TAI RODO, KAD GIRDITE TIK SAVE IR NESKAITOTE KAS RAŠOMA JUMS KITŲ. ŠI INFORMACIJA JAU BUVO KOMENTUOTA. domiuosi 2011-07-06 22:58:32 pieno produktų nevartojantiems žmonėms kalcio reikia mažiau (net iki 50%) nei pieno mėgėjams. Tai yra dėl to , kad neutralizuoti pieno sukelta rūgštingumą ,organizmas ima kalcį iš kaulų. NESAPALIOKITE, NEPASTERIZUOTAS PIENAS ORGANIZMĄ ŠARMINA. DAUGELIS PIENO PRODUKTŲ YRA BEVEIK NEUTRALAUS PH. NEPASTERIZUOTAS PIENAS YRA ANABOLIKAS – KITAIP VAIKAI NEAUGTŲ. Antra, iš kur karvė gauna kalcio? Ji gi pieno negeria. Karvės kalcį gauna ėsdamos žole (bent jau taip buvo praeityje), bet šiandieną ūkininkai karvėms duoda kalcio papildų. Jei karvės kalcį gauna iš žolės tai nereiškia, kad jums reikia pradėti valgyti žolę. TAI KAM TIE PALYGINIMAI SU KARVE. ŠIS RAŠEIVA NEŽINO KARVĖS VIRŠKINIMO TRAKTO YPATUMŲ, JEI BANDO LYGINTI KARVĘ SU ŽMOGUMI. KARVĖ KALCĮ IMA, BEJE, NE TIESIOGIAI IŠ ŽOLĖS, O IŠ TĄ ŽOLĘ SUVIRŠKINUSIŲ SKRANDYJE BAKTERIJŲ. JŪS TURITE TOKĮ PATĮ KAIP KARVĖS SKRANDĮ? Žmonėms vieni geriausiu kalcio šaltinių yra žalios lapinės daržovės – brokoliai, špinatai JO, PAVALGYKITE DAUGIAU ŠPINATŲ, TAI TADA PROBLEMŲ TURĖSITE DAR PAPILDOMAI, salotos ir kt. Tiesa dėl intensyvios žemdirbystės metodų šiandieninės daržoves turi daug mažiau kalcio ir kitų mineralų nei prieš 50 metų domiuosi 2011-07-06 22:54:02 Na, jei negalite atsisakyti pieno tai bent jau vartokite nepasterizuotą – pirkite tiesiai iš ūkininkų. Jis taip pat daug geriau vaikams, tik žinoma reikia pirkti iš patikimo šaltinio. Suaugusiems pieno vartotojams geriau šviežią pieną surauginti (palikti šiltoje vietoje kol pienas taps kaip drebučiai ir įgys rūgštoką skonį ČIA INFORMACIJA CIVILIZUOTIEMS LONDONO DEBILAMS?). Nepasterizuotas raugintas pienas turi naudingų žarnyno bakterijų. Taip pat rūgimo procesas suskaido piene esančia laktozę ir taip ją padaro lengviau virškinimą. Yra teigiama, kad ožkos pienas yra geriau nei karvės ir ne taip alergiškas. YRA DAR TEIGIAMA (IR ASMENIŠKAI PAŽĮSTU), KAD OŽKOS PIENU, O NE AVIŽOMIS, GALIMA IŠSIGYDYTI ŽARNYNO LIGAS.Vartodami pieną ir jo produktus organizmas praranda daugiau kalcio negu jo pasisavina. Pirmiausia, nors karvės piene yra gausu kalcio, jis yra tokioje formoje, kad žmonių organizmas beveik nesugeba jo pasisavinti. Beje, motinos piene yra keturis kartus mažiau kalcio negu karvės, krūtimi maitinami vaikai pasisavina kur kas daugiau kalcio iš motinos pieno negu iš karvės.MAŽIAU KALCIO ŽMOGAUS PIENE NE DĖL TO, KAD JĮ GERIAU VIRŠKINA, O DĖL TO, KAD ŽMOGAUS IR VERŠELIO AUGIMO GREITIS YRA SKIRTINGAS. DĖL TO IR BALTYMO ŽMOGAUS PIENE YRA MAŽIAU. ŠITIE SAPALIOTOJAI NETURI ŽALIO SUPRATIMO APIE TAI. Kita priežastis yra ta, kad karvės pienas labai 'rūgština' organizmą “ŽIŪRIU Į KNYGĄ IR MATAU ŠPYGĄ“ PASIŽIŪRĖKITE LENTELĘ KAS LABIAU RŪGŲTINA PIENO PRODUKTAI AR GRŪDINIAI. http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/turinys/metabolizmas/zmogaus_organizmo_rugsciu_sarmu_pusiausvyra NES AKIVAIZDU, KAD NE VISUS STRAIPSNIUS SKAITĖTE, NORS TEIGĖTE PRIEŠINGAI (žemina ph – išsamiau apie ph ateityje), bei turi daug fosforo rūgšties . Organizmas norėdamas neutralizuoti pieno sukeltą rūgštingumą, bei jame esančią fosforo rūgštį, turi paimti kalcį iš kaulų, ir tai per ilgą laiką nuveda į trapius kaulus ir osteoporozę. VALGYKITE SAVO GRŪDUS IR TADA TIKRAI SUSINAUDOSITE SAVO KALCIO ATSARGAS. PASIŽIŪRĖKITE TOJE PAČIOJE LENTELĖJE DAR KARTĄ KOKIUS „PELENUS“ PALIEKA ORGANIZME GRŪDINIAI Apmaudu, kad daugelis žmonių šito net neįtaria ir aklai tiki, ką sako pieno pramonės atstovai ir gydytojai, ( vakarų šalyse gydytojai per visą studijų laiką medicinos mokykloje turi vos kelias paskaitas apie mitybą). Beje, amerikiečiai suvartoja daugiau pieno produktų negu visas likęs pasaulis (vidutinis amerikietis suvartoja 272 kg pieno produktų per metus) ir jie kaip tik turi daugiausiai osteoporoze sergančių žmonių. AMERIKIEČIAI LYGIAI TAIP PAT SUVARTOJA DAUGIAU IR GRŪDINIŲ, PASIŽIŪRĖKITE STATISTIKĄ. Šalys kurios vartoja mažiausiai pieno produktų, turi mažiausiai osteoporoze sergančių žmonių. MITAS Analogui 2011-07-06 22:10:27 ar turite irodymu kas susirgo nuo kosiu? TURIME ĮRODYMŲ KAS PASVEIKO, KAI NUSTOJO KASDIEN VALGYTI KOŠES.
dar
2011-07-07 00:04:08
Žmogus nuo pat savo evoliucijos pradžios maistui vartoja grūdines kultūras - pačius grūdus ir įvairius jų poduktus. Fiziologiškai žmogaus organizmas ir virškinimo traktas yra pritaikyti gauti maisto medžiagas iš įvairių augalinių šaltinių, taip pat ir iš grūdinių kultūrų bei jų produktų. Jau seniai nustatyta, kad maždaug 80 procentų maistingųjų ir reikalingų žmogaus organizmui medžiagų yra grūdų Trumpai apie pagrindines kultūras Kviečiai – viena seniausiai auginamų kultūrų. Šie grūdai sulaukia daugiausia priekaištų, tačiau problema yra ne jie, o mūsų vartojimo įpročiai – kviečių valgome labai daug ir beveik visada rafinuotus. Iš tikrųjų viso grūdo kviečiai yra labai maistingi ir tinka nusilpusiems žmonėms, kurie turi greitai atgauti jėgas. Ypač vertingi yra speltų kviečiai. Medicinos tyrimais įrodyta, kad speltų grūdų gaminiai ypač naudingi vaikams – jie maistingesni net už pieną. Avižos iš kitų grūdų išsiskiria riebalų gausa. Jų grūdai teikia žmogui energijos, žvalumo. Avižose esanti siera svarbi medžiagų apykaitai nervų ląstelėse, plaukuose, naguose, taip pat kauluose ir kremzlėse. Avižos tinka sergant gastritu, skrandžio bei žarnyno ligomis. Miežiuose esančios medžiagos neleidžia gamintis ir kauptis cholesteroliui. Juose gausu bakterijas naikinančių medžiagų, yra net 9,5 proc. ląstelienos, todėl miežiai tinka užkietėjus viduriams arba norint suliesėti. Grikiai yra labai maistingi, padeda įveikti nuovargį, gerina širdies darbą, skatina audinių regeneracijos procesą. Prieš verdant, juos galima pakaitinti keptuvėje – bus naudingesni. Rugiuose yra nesočiųjų riebalų rūgščių, šios gerina širdies bei kitų organų veiklą. Anglijos dietologai nustatė, kad išemine širdies liga rečiau serga tie žmonės, kurie mėgsta juodą duoną. Joje yra 30 procentų daugiau geležies, dvigubai daugiau kalcio ir trigubai daugiau magnio nei baltoje. Rugių sėlenų nuoviru gydomas bronchitas. Ryžiai ypač naudingi diabetikams, nes angliavandeniai iš jų, ypač rudųjų, pasisavinami lėtai. Vertingiausi yra laukiniai ryžiai.
domiuosi
2011-07-06 23:24:48
Krūties vėžys mėgsta pieną Britų mokslininkai, vadovaujami Džein Plant http://www.vmine.net/janeplant/book-yourlife.asp padarė išvadas, kad kasdieninis pieno vartojamas suaugusiems sukelia palankias sąlygas krūties ir prostatos vėžiui. Tai padaro piene esantis hormonas, nešantis kancerogeno efektą. Šią mintį Plant sukėlė jos pačios liga. 10 metų atgal po penkto krūties vėžio recidyvo ir pesimistiškų gydytojų prognozių, ji nutarė gydytis pati. Palyginus šios ligos statistikas, ji pamatė, kad mažiausiai serga kinai, kurie beveik iš vis nevartoja pieno savo maiste. Tada Plant išbraukė pieno produktus iš savo meniu ir po penkių savaičių auglys pradėjo mažėti. Plant nėra vienintelė savo išvadose. Daug mokslininkų sieja vėžį su pieno ir jo produktų vartojimu. Pieno tyrimai vyksta ir toliau, deja, atradimai dar baisesni. Odos susirgimai, išbėrimai, kamuojantys paauglius ir vaikus, vyrus ir moteris, kaip pateikė pasaulinė sveikatos organizacija, vyksta dėl pieno ir jo produktų vartojimo, kuriuose yra hormonų.
domiuosi
2011-07-06 23:14:52
Pieno produktai taip pat sukelia uždegiminius procesus Pieno dominuojantis baltymas yra kazeinas, kuris yra labai sunkiai virškinamas. Kai toks nesuvirškintas baltymas per išretėjusias žarnyno sieneles patenka į kraujotaką, imuninė sistema jį pradeda atakuoti. Kasos Beta ląstelės (gamina insuliną) ir sąnarių audiniai turi panašių į kazeiną baltymų, todėl tuo pačiu yra atakuojami ir savi audiniai, šiuo atveju kasos ir sąnarių ląstelės. Ir todėl kuo anksčiai vaikui pradedamas duoti karvės pienas, tuo didesnė I diabeto rizika.Tad jei sergate kokia uždegimine liga, reikia būtinai atsisakyti pieno produktų. Tyrimai rodo, kad graikiški riešutai, linų sėmenų aliejus (abu turi daug omega 3 riebalinų rūgščių – alfa linoleninė riebalinė rūgštis) sumažina uždegiminius rodiklius, ir taip pat sumažina cholesterolį. Omega 3 riebalinės rūgštys mažina IL-1 ir tai yra vienas iš omega 3 uždegimo mažinimo mechanismų.
domiuosi
2011-07-06 22:58:32
pieno produktų nevartojantiems žmonėms kalcio reikia mažiau (net iki 50%) nei pieno mėgėjams. Tai yra dėl to , kad neutralizuoti pieno sukelta rūgštingumą ,organizmas ima kalcį iš kaulų. Antra, iš kur karvė gauna kalcio? Ji gi pieno negeria. Karvės kalcį gauna ėsdamos žole (bent jau taip buvo praeityje), bet šiandieną ūkininkai karvėms duoda kalcio papildų. Jei karvės kalcį gauna iš žolės tai nereiškia, kad jums reikia pradėti valgyti žolę. Žmonėms vieni geriausiu kalcio šaltinių yra žalios lapinės daržovės – brokoliai, špinatai, salotos ir kt. Tiesa dėl intensyvios žemdirbystės metodų šiandieninės daržoves turi daug mažiau kalcio ir kitų mineralų nei prieš 50 metų
domiuosi
2011-07-06 22:54:02
Na, jei negalite atsisakyti pieno tai bent jau vartokite nepasterizuotą – pirkite tiesiai iš ūkininkų. Jis taip pat daug geriau vaikams, tik žinoma reikia pirkti iš patikimo šaltinio. Suaugusiems pieno vartotojams geriau šviežią pieną surauginti (palikti šiltoje vietoje kol pienas taps kaip drebučiai ir įgys rūgštoką skonį). Nepasterizuotas raugintas pienas turi naudingų žarnyno bakterijų. Taip pat rūgimo procesas suskaido piene esančia laktozę ir taip ją padaro lengviau virškinimą. Yra teigiama, kad ožkos pienas yra geriau nei karvės ir ne taip alergiškas. Vartodami pieną ir jo produktus organizmas praranda daugiau kalcio negu jo pasisavina. Pirmiausia, nors karvės piene yra gausu kalcio, jis yra tokioje formoje, kad žmonių organizmas beveik nesugeba jo pasisavinti. Beje, motinos piene yra keturis kartus mažiau kalcio negu karvės, krūtimi maitinami vaikai pasisavina kur kas daugiau kalcio iš motinos pieno negu iš karvės. Kita priežastis yra ta, kad karvės pienas labai 'rūgština' organizmą (žemina ph – išsamiau apie ph ateityje), bei turi daug fosforo rūgšties . Organizmas norėdamas neutralizuoti pieno sukeltą rūgštingumą, bei jame esančią fosforo rūgštį, turi paimti kalcį iš kaulų, ir tai per ilgą laiką nuveda į trapius kaulus ir osteoporozę. Apmaudu, kad daugelis žmonių šito net neįtaria ir aklai tiki, ką sako pieno pramonės atstovai ir gydytojai, ( vakarų šalyse gydytojai per visą studijų laiką medicinos mokykloje turi vos kelias paskaitas apie mitybą). Beje, amerikiečiai suvartoja daugiau pieno produktų negu visas likęs pasaulis (vidutinis amerikietis suvartoja 272 kg pieno produktų per metus) ir jie kaip tik turi daugiausiai osteoporoze sergančių žmonių. Šalys kurios vartoja mažiausiai pieno produktų, turi mažiausiai osteoporoze sergančių žmonių.
Analogui
2011-07-06 22:10:27
ar turite irodymu kas susirgo nuo kosiu?
gamtoje
2011-07-06 22:02:06
pienu maitinami tik jaunikliai tik todėl, kad maitinti pienu suaugusius yra, kaip ir ėsti savo gentainius, yra evoliuciškai nestabilu. Kam ėsti žolę, jei galima gerti kaimyno pieną? Bet jei visi bus tokie "gudrūs", kas tą pieną gamins.
Žalioji
2011-07-06 20:08:15
Nors dabar prisiminiau vieną 68 metų vyrą - mūrą. Senoliu jo nepavadinsi.... Tebūnie tas pienas, kad tik vyrai, sulaukę 70 metų nebūtų į senolius panašūs:))).
Žalioji
2011-07-06 20:01:13
Gal ir taip. Gal ir nereikėtų visko lyginti su gamta, drambliai juk pomidorų irgi neaugino. Linksmą mintį radau internete - jeigu 70 metų senolis vis dar geria pieną, tai jis vis dar nenujunkytas??? :)))
Saulius
2011-07-06 19:44:16
Dėl pieno vartojimo aš manau, kad tarp karvių (ir kitų dabar melžiamų gyvulių) ir žmogaus dar labai senais laikais susiklostė simbiotiniai ryšiai. Rusų etologas Dolnikas mano, kad ankstyvose gyvulininkystės stadijose Afrikoje gyvulių augintojai karvių nemelžė, o tiesiog žindo pieną. Tokia simbiozė labai suprantama ir abipusiai naudinga. Žmogaus organizmas per ilgą laiką laisvai galėjo prisitaikyt prie pieno vartojimo bet kokiame amžiuje (ir prisitaikė, daug labai sveikų tautų vartoja pieną ir jo produktus).
Žalioji
2011-07-06 19:07:59
Gamtoje pienu yra maitinami tik jaunikliai. Ir nujunkomi gana ankstyvame amžiuje. Ir po to jau nei šuniukas, nei kačiukas, nei drambliukas pieno nebegeria. Bet košės irgi yra absoliuti blogybė, nes jose kartais pasitaiko akmenukų ir tai baigiasi nulaužtu dančiu... Matyt teks pereiti prie pomidorų valgymo:). Nepasterizuotas ir nehomogenizuotas produktas. Gyvas produktas patekęs į skrandį yra virškinamas ne tik skrandžio sulčių ir įvairių mūsų fermentų pagalba, bet jį fermentuoja ir jo nusavi fermentai. Kaitinimas suardo produktų nuosavus fermentus, ir jo virškinimas lieka tik mūsų pilvo reikalas. Ir jei pajėgumai ne kokie - turime viduje puvantį kompostą.
>domiuosi IR JŲ ANALOGAMS
2011-07-06 16:57:40
Pasterizuotas pienas sukelia chroniškas ligas TAI PIENAS AR PASTERIZUOTAS PIENAS?, kas atsitinka kai pienas yra pasterizuojamas? TAS PATS, KAIP IR PASTERIZUOJANT KOŠĘ Pasterizavimo procesą išrado L.Pasteur, kuris taip pat yra bakterijų ir mikrobų teorijos autorius(jis teigia kad daugelį ligų sukelia bakterijos MITAS, PATOGUS FARMACIJOS PRAMONEI. BAKTERIJOS SVEIKOMS LĄSTELĖMS NĖRA PAVOJINGOS. STERILUMAS SVEIKAM ORGANIZMUI YRA DAUG PAVOJINGESNIS. ir mikrobai). Kad sunaikintu piene esančias bakterijas pieno pramonė pasterizuoja(kaitina pieną), bet šis procesas pakeičia pieno struktūrą. KAI VALGAI KOŠĘ, JI BŪNA ŠALDYTUVE VIRTA? AR KOŠĖS VIRIMAS JOS BALTYMO STRUKTŪROS NEPAKEIČIA? Pasterizavimas pieno cukrų, kitaip žinomą kaip laktozę, paverčia į beta-laktozę, KAITINIMAS VEIKIA KOŠĖJE ESANČIO KRAKMOLO GRŪDELIŲ KONFIGŪRACIJĄ IR PALENGVINA JO VIRTIMĄ GLIUKOZE – REZULTATAS TAS PATS kuri yra daug griečiau įsisavinama ir to rezultatas – staigus gliukozės padidėjimas kraujyje ir po to sumažėjimas, dėl kurio jūs grietai pajuntate alkį ir norite vėl ko nors valgyti ir dažniausiai valgoma saldumynus KUO TAI SIEJASI SU PIENU? PIENAS VERČIA VALGYTI SALDUMYNUS?, kurie veda į kitas sveikatos problemas. Tai ypač žalinga diabetikams. DIABETO PRIEŽASTIS YRA VISAI KITA. Pasterizavimas pakeičia piene esančio kalcio formą ir padaro kalcį beveik visiškai neįsisavinamą O KOŠĖJE ESANČIO KALCIO FORMOS NEPAKEIČIA? Homogenizavimas Daugelis žmonių net nežino, kad pienas yra ne tik pasterizuojamas, bet dar ir homogenizuojamas. Homogenizavimas yra procesas kai pienas leidžiamas per labai tankų filtrą, kuris sumažiną piene esančių riebalų ir baltymų molekules, kad riebalai lygiai pasiskirstytu visame butelyje ir nenusistotų ant paviršiaus. O KAI BURNOJE ILGAI KOŠĘ KRAMTAI, JI NESIHOMOGENIZUOJA? Deja, šis procesas pakeičia natūralią pieno struktūrą it taip jį padaro dar labiau nevirškinamu. NĘSĄMONĖ, NES VIRŠKINIMO PIRMAS ETAPAS BŪTENT IR YRA SMULKINIMAS. HOMOGENIZUOTAS PRODUKTAS ĮSISAVINAMAS LENGVIAU. PASIDOMĖKITE VAIKŲ MAISTO TYRELĖMIS, KAM JOS HOMOGENIZUOJAMOS. Homogenizuojant piene esančios riebalų molekulės apgaubia ar prikimba prie piene esančių baltymų molekulių taip apsunkindama jų virškinimą. TAI PRIKIMBA AR SMULKINAMA? TEIGINYS PRIEŠTARAUJA PRIEŠ TAI BUVUSIAM. Nesuvirškinti baltymai yra įsiurbiami į kraują ir tai sukelia alergija ir kitas autoimunines BALTYMO SUDRASKYMAS IKI PEPTIDŲ PRIKLAUSO NUO DRUSKOS RŪGŠTIES KIEKIO IR KONCENTRACIJOS SKRANDYJE. JEI JI BUS NEIŠSKIRIAMA, TUOMET IR NUO KOŠĖJE ESANČIŲ BALTYMŲ LYGIAI TAIP PAT SĖKMINGAI GALI VYKTI VISA TAI, KĄ MINĖJOTE. NEKATINKITE PIENO, JEI KALTAS PATS ORGANIZMO SAVININKO ELGESYS SU SAVO KŪNU. ligas tokias kaip reumatoidini artritą, bronchinę astmą, šienligę. Taip pat pasterizavimas ir homogenizavimas sunaikina gerąsias bakterijas ir enzimus (fermentus), kurie labai svarbus geram pieno virškinimui. KAIP HOMOGENIZAVIMAS SUNAIKINA BAKTERIJAS? JEI TAIP BŪTŲ, NEREIKTŲ PASTERIZUOTI. PIEVOS. Pasterizuotas pienas ir chroniškos ligos: Pasterizuotas ir homogenizuotas pienas sukelia chroniškas ligas – reumatoidinį artritą diabetą, vėžį, širdies ligas, bronchinę astmą, ir Alzheimerį, taip pat įvairius virškinimo sutrikimus, Krauno ligą(opos žarnyne), alergijas, depresiją, jautraus žarnyno sindromą. IR DAR PRIDĖKITE, KAD PIENAS KALTAS DĖL PASAULINĖS KRIZĖS. KAI SKYSTABLAUZDIS PRIEINA PRIE ŠTANGOS IR NEPAKELIA JOS, TUOMET JIS KALTINA ŠTANGĄ, O NE SAVO RAUMENIS. Reumatoidinis artritas, bronchinė astma ir pieno vartojimas. Jie jums yra diagnozuotas reumatoidinis artritas tai reikia kuo greičiau atsisakyti pieno produktų nes jie labai padidina astmos ir artrito simptomus ir taip liga labai greitai progresuoja. DALINĖS PIEVOS. RAŠĘS VISA TAI NIEKO NEIŠMANO APIE LIGŲ DUALUMĄ, TAI YRA, KAD ARTRITAI VISADA DVIEJŲ RŪŠIŲ IR ABEJUS SUKELIA VISIŠKAI SKIRTINGOS PRIEŽASTYS. VIENAM IŠ JŲ PIENAS, ATVIRKŠČIAI – BUS VAISTAS. Pieno alergijos 70% Suaugusiųjų populiacijos turi bent minimalų pieno netoleravimą (nevirškinimą) TAIP, NES 70% POPULIACIJOS INTENSYVIAI VALGO NE MUMS SKIRTĄ MAISTĄ IR DĖL TO SVEIKATA NEPASIŽYMI, TAI YRA TURI VIRŠKINIMO PROBLEMŲ. BET PRIE KO ČIA ŠTANGA? O KODĖL NE SUAUGUSIŲ POPULIACIJA NETURI TIEK PROBLEMŲ PIENO VIRŠKINIME? TODĖL, KAD MAMOS DAR NESPĖJO GALUTINAI UŽŠERTI KOŠYTĖMIS. Nes pieno ir jo produktams virškinti reikalingas enzimas – laktazė. Vaikai šio enzimo turi pakankamai, bet su amžiumi šio enzimo mažėją PIEVOS. SU AMŽIUMI, JEI TEISINGAI GYVENI, VIRŠKINIMAS KEIČIASI NEDAUG. YRA BEGALĖ KALNIEČIŲ, ŠIMTAMEČIŲ HUNDZOS SLĖNIO GYVENTOJŲ, KURIE GERIA PIENĄ IR VARGO NEMATO. ir daugelio suaugusiųjų organizmas šio enzimo nebegamina arba gamina nepakankamai. Dėl to pienas būna nesuvirškintas. O nesuvirškintas ar blogai suvirškintas maistas nuodija organizmą MAISTAS ORGANIZMO NENUODIJA. NUODIJA TĄ MAISTĄ SUVIRŠKINUSIŲ BAKTERIJŲ IŠMATOS – TOKSINAI. IR TAI NEVISADA – BIFIDO, LAKTO BAKTERIJŲ IŠMATOS MUMS SKANĖSTAS IR GYVYBĖS PAGRINDAS. JEI JŪSŲ FERMENTAI NESUVIRŠKINS PIENO, TAI PASTARĄJĮ PRIBAIGS MINĖTOS. ir taip sukelia įvairias ligas ir alergijas. Laktazės mažėjimas yra dar vienas gamtos įrodimas, kad suaugęs žmogus neturėtų vartoti pieno. MITAS IR NIEKUO NEPAREMTAS. ŽINAU NEMAŽAI SEPTYNIASDEŠIMTMEČIŲ KAIMIEČIŲ, KURIE LAIKO KARVĘ IR GERIA JOS SALDŲ PIENĄ, IR JOKIŲ SKUNDŲ.Pienas skatina gleivių produkciją NU SKATINA, IR TIEMS, KURIE PASIŽYMI ORGANIZMO „SAUSUMU“ JIS TAPS NUO TO TIK VAISTU. SKAITYKITE AJURVEDĄ BENT JAU. TEN PAAIŠKINTA DETALIAU.Pieno vartojimas skatina gleivių produkciją organizme. Gleivės dažnai yra žuvę baltieji kraujo baltosios kraujo ląstelės -leukocitai, taip pat muco polysaccharidai- angliavandenių rūšis iš kurių organizmas gaminą gleives). O žūva jie atakuodami nesuvirškintus pieno baltymus, PRIE KO ČIA LEUKOCITAI, JEI PIENO GĖRĖJAS YRA LIGONIS, NES NESUGEBA SUVIRŠKINTI BALTYMO? TOKIAM MĖSOS AR KIAUŠINIO BALTYMAS BUS LYGIAI TOKIA PATI PROBLEMA.nes organizmas jų neatpažįsta ir laiko juos svetimkūniais – priešais ir todėl juos atakuoja. Pieno vartojimas yra pieno vartojimas paūmina plaučių ir kvėpavimo takų ligas ir visiems gerai žinoma slogą. MITAS, IR NIEKUO NEPAREMTAS. SERGANT KVĖPAVIMO TAKŲ LIGOMIS, PERŠALUS, KAŽKODĖL LIAUDIS DUODA GERTI ŠILTO PIENO. IR TEISINGAI DARO, NES PIENAS PALENGVINA PERTEKLINĖS GELEŽIES IŠVEDIMĄ IŠ ORGANIZMO. KARTOJAME: KAM KALTINTI ŠTANGĄ? Ir labai apmaudu kai žmonės turintys slogą vartoja vaistus nuo slogos(kurie taip sutraukia smegenų kraujagysles ir turi kitus sveikatai pavojingus pašalinius efektus) ir geria pieną. Pienas –pūlių, antibiotikų ir hormonų kokteilis (mano nuomuone is cia ir kilo dabar vokietijoje siaucianti Ecoki bakterijos atmaina, nes mesle tas pats lieka,banterijos atsparios antibijotikams nes toje terpeje jie uzauge PRIE KO ČIA ANTIBIOTIKAI, JEI PATS VOKIETIS NUSICIVILIZAVO. AR ŽINOTE, KAD DIDŽIOJI DALIS SUSIRGUSIŲ YRA MOTERYS? O JOS KAIP TIK IR MAITINASI LABIAUSIAI „TEISINGAI“ O PASKUI KALTINA ŠTANGĄ. PASIEŠKOKITE INTERNETE FILMO SU NOBELIO PREMIJOS LAUREATU (GAVO UŽ ŽIV VIRUSO ATRADIMĄ), KURIS TVIRTINA, KAD NETGI ŽIV VIRUSĄ SVEIKAS ORGANIZMAS SUGEBA ĮVEIKTI. ) Modernūs pieno ūkiai išgauna daug didesnį pieno kiekį iš vienos karvės nei prieš kelis dešimtmečius. Bet dėl to labai suprastėja pieno kokybė TAMPA PIENAS SKURDESNIS? BET GI TIK KĄ AIŠKINOTE, KAD PIENAS LABAI SUNKIAI VIRŠKINAMAS. SKURDESNIS PIENAS VIRŠKINASI LENGVIAU. JAUNOS MAMOS TAI ŽINO, NES KARVĖS PIENĄ PRADŽIOJE DUODA SKIESTĄ. ir tai labai sekina karves(vakarų šalyse daugelis gyvena vos 2-3 metus). KARVIŲ PAGAILO? BET PRIE KO ČIA ŠTANGA? Priedo tokios karvės dažnai serga pieno takų uždegimas ir dėl to joms yra duodami antibiotikai, SUTINKAM, KAD TAI YRA BLOGAI kurie aiškų patenka į pieną. Dar blogiau, kad uždegimu sergančios karvės su pienų išskiria į mirusius leukocitus(baltieji kraujo kūneliai) DAR VIENAS MAISTAS, BAKTERIJOS JAIS LABAI SĖKMINGAI MINTA. KO NEMISTI IR MUMS? JUK LEUKOCITE VISKO YRA – RIEBALŲ, AMINORŪGŠČIŲ dar kitaip vadinamus pūliais. JEI PARAŠYSITE ŠLYKČIAU, NUO TO BIOCHEMIJA NEPASIKEIS. GYVŪNAI SAVO PŪLIUPJANČIAS ŽAIZDAS LAIŽO IR VARGO NEMATO. IR KIRMĖLYTĖS Į PŪLIUS TAIKOSI. MATYT NE ŠIAIP SAU.Ir sergančių karvių pienas gana dažnai patenka į bendrą produkciją. Karvės sutvertos ėsti žolę, bet šiandiena jos yra šeriamos grūdais, soja, kukurūzais, kurie yra genetiškai modifikuoti bei pat įvairiais papildais. O JŪS TIESIOGIAI GRŪDŲ NEVALGOTE? KOŠĖ NE IŠ GRŪDŲ? O GAL KOŠĖSE YRA DAUG OMEGA3? Viso to rezultatas – piene vietoj omega 3 riebalinių rūgščių atsiranda omega 6, kurių daugelis žmonių vartoja per daug ir omega 6 labai skatina organizmo uždegiminius procesus TIESA, TODĖL, KAI PILATĖS RIEŠUTŲ AR KITĄ ALIEJŲ ANT KOŠĖS, PASIDOMĖKITE BENT JAU KOKS JAME OMEGŲ SANTYKIS. ir sukelia artritas. Pieno produktai taip pat sukelia uždegiminius procesus VISI PIENO PRODUKTAI? PIEVOS. PASIŽIŪRĖKITE KUO TEPASI STIPRIAI NUSISVILINĘ PLIAŽE. DAR NEAKIVAIZDU? Pieno dominuojantis baltymas yra kazeinas, kuris yra labai sunkiai virškinamas. Kai toks nesuvirškintas baltymas per išretėjusias žarnyno sieneles patenka į kraujotaką, imuninė sistema jį pradeda atakuoti. Kasos Beta ląstelės (gamina insuliną) ir sąnarių audiniai turi panašių į kazeiną baltymų, todėl tuo pačiu yra atakuojami ir savi audiniai SAPALIONĖS VISIŠKOS. TAI KODĖL TADA TADA, KAI NĖRA KAZEINO ORGANIZMAS NEATAKUOJA SĄNARIŲ, JEI JAU TAS SĄNARIŲ BALTYMAS TOKS PANAŠUS?, šiuo atveju kasos ir sąnarių ląstelės. Ir todėl kuo anksčiai vaikui pradedamas duoti karvės pienas, tuo didesnė I diabeto rizika. KUO ANKSČIAU PRADEDAMA DUOTI VAIKUI KOŠĖS – TUO DIDESNĖ NE TIK DIABETO, BET IR VISŲ KITŲ LIGŲ RIZIKA. O JEI TIK KĄ GIMUSIAM PRADĖSITE DUOTI KOŠĘ, TAI JIS IŠVIS NUMIRS. TODĖL KOŠĖ YRA ABSOLIUTI BLOGYBĖ. MANIPULIACIJOS IR TIEK.Tad jei sergate kokia uždegimine liga, reikia būtinai atsisakyti pieno produktų. Alergijos taip pat sukelia imuninį atsaką, JO, VEŽIMAS TRAUKIA ARKLĮ ir tuo pačiu uždegimą.
sauliui
2011-07-06 15:40:02
o tavo sauliau ydomus paskymai, be yrodymu, nepirma syki nuvemi kazka, bi tik parsyt kad toks esi... :) tai gal ka placiau gali? gal ir sugebeciau gaut gero pieno, jei jo man reiketu, bet kad as jo negiu tai del to ir nesistengiu.
Saulius
2011-07-06 15:27:43
Įdomus požiūris... Jei nesugebi gaut gero pieno, tai jau reiškia, kad jis kenkia?

   <<    1-20     21-40     41-60     61-80     81-100     101-120     121-128    >>
Rašyti komentarą >> Grįžti į straipsnį >>
Paieška
Prisijunkite Facebook'e
 
Žmonių išmintingumas proporcingas ne jų patirčiai, o sugebėjimui jos įgyti. 
Bernardas Šou
Forumas
HS Forumo taisyklės
(4 pranešimai)
paskutinis 2014-08-28 23:55:59
Bendrieji sveikatos klausimai
(40 pranešimai)
paskutinis 2014-03-03 18:24:44
Apie viską-NUOMONIŲ KOKTEILIS
(19 pranešimai)
paskutinis 2013-03-16 11:12:27
Animizmas
(2 pranešimai)
paskutinis 2011-05-19 14:24:54
Naujausi komentarai
Anita Martina
2015-06-21 16:42:11

Mintis
2015-06-21 13:42:22

Reikia
2015-06-21 12:29:50

Išmintis
2015-06-21 11:15:01


2015-06-20 18:26:54


2015-06-20 17:29:26

Bet
2015-06-17 22:04:54

Tomas
2015-06-13 00:43:23

Straipsnis
2015-06-11 21:39:14


2015-06-11 18:45:02

Mrs Paula
2015-06-11 00:27:32

Asta
2015-06-10 16:18:42

Autoriui
2015-06-09 23:17:25

join the illuminati today
2015-06-08 04:00:27

Content protected by
CopySpace Premium
 
2008-2011 (c) Homo Sanitus        E-valdymas: HexaPortal
Geriausia prekių paieška internete, elektroninės parduotuvės