Apie projekt? Homo Sanitus Animizmas Angelina Zalatorien? Kambarys Nr.9 Forumas
Turinys

Darbas Vilniuje
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai
nuo 2008.09.01
petras
2014-03-12 10:36:27
krikscionybe cia ne prie ko.tikinciuju pas mus nebedaug.o ir tie kurie vaiksto i baznycia dauguma is iprocio.
Vasia
2013-07-24 16:05:35
yra čiabuvis
Krikščionybė
2013-07-24 15:31:04
yra ideologija, o ideologija yra monstras.
Martynas
2013-07-23 14:48:06
Kuo tiem autoriam ta krikscionybe vis uzkliuna?
jurgis
2011-06-10 20:03:18
man, kaip mastanciam zmogui, patinka, kai kitas masto. kai kelia klausima ten, kur rodos visiems viskas savaime suprantama. OT IR NE. dar ir dar ir dar karta. aciu uz mintis. uz pastebejimus, uz klausimus ir smegenu pakrutinima. man patiko vieta, kur seam zmogui nebepratesia "dziaugsmingo" gyvenimo. apie save galvoju-kai ateis laikas mirti-imsiu mirti. kad ir kokia liga mane apimtu, as greiciau ja suvoksiu kaip pasekme to, ka dariau per visa savo gyvenima: geriau, rukiau, ejau per mergas, mazai miegojau, daug valgiau, mazai judejau ir turejau daug blogu minciu. vadinasi gavau rezultata. kol tai neivyko-dekoju dievui, kad jis vis dar laiko mane gyva. ne viena karta jo klausiau-kodel mane laikai gyva? daug regejau, mazai padariau, daug bijojau ir tylejau, kai reikejo drasos ir iskalbos. o jei laikai gyva-ka man paruosei? kodel as vis dar gyvas? man 38. p.s. matyt ne visi organizmo resursai iseikvoti.
Saulius
2011-02-02 13:41:53
Tai užduok klausimą GŽ forume- parašysiu.
Saulius2
2011-02-02 10:23:20
Prašom gž ar šitame forume receptuką džiovinimo :) Apskritai reiktų plačios temos apie maisto konservavimą, kad tai ką valgom, vis dar būtų maistas.
Saulius
2011-02-01 17:28:53
"Šiaip vytintą/džiovintą mėsą be druskos išlaikyti sunku būtų, prasmirstų, sugestų." Tik teoriškai:). Praktiškai stovi ji ilgai. Laikymo klausimas labai aktualus, briedžio nesurysi iš karto. O mėsą taip pats džiovinu ir stovi ilgai.
Saulius2
2011-02-01 11:55:06
Aborigenai neištobulėjo ir dar neatrado prieskonių :D Šiaip vytintą/džiovintą mėsą be druskos išlaikyti sunku būtų, prasmirstų, sugestų. Kai gentis suryja žvėrį gan greitai, tai laikymo klausimas neaktualus. Nebent gal kokia technologija, spec. laikymo sąlygos būtų (sausa, be musių, tamsu).
Greddy to Greddy
2011-01-28 14:54:42
Tamsta, nelabai supratote apie ką komentaras kalba. Tai, ką aš pateikiau, buvo tik praplėtimas Žaliosios komentaro. Tiesiog paaiškintas mechanizmas "kas būna, kai taip būna", nieko daugiau. Aš neteigiu, kad anie geri, o mes blogi, ir atvirkščiai. Buvo pateiktas pavyzdys to, ką mes vadiname "geru" gyvenimu. Kiekvienas rinksis pagal save - ar perpuvusias kiaulių kojas, ar kažkokią tobulesnę alternatyvą. Peace. ;)
Saulius
2011-01-28 10:20:03
Kažkodėl grynų mėsėdžių tautose kepimas neegzistuoja. Žalia, vytinta mėsa be jokių druskų ar prieskonių arba trumpas virimas. Jiems kept ant iešmo lyg paprasčiau būtų, nei virt- bet ne kažkodėl, nekepa...
Saulius2
2011-01-27 22:00:11
Nukrypom nuo straipsnio, bet aš irgi noriu valgyti :) Paskanavau trumpai pavirtą mėsą, skonis labai įdomus. Kaip dėl kepto maisto ne keptuvėje, be aliejų, be "universalių" prieskonių? Gal ne nuodas gaunasi, ir paįvairinimui retkarčiais pasilepinti ant žarijų kepta mėsyte nepakenksiu sau. Bent jau lyginant su tefloninėje keptuvėje rafinuoto aliejaus jūroje su prieskoniais ne iš augalų :) Prisiminęs vaikystę, kaip suodinas bulves iš žarijų ištraukdavom ir juodi iki ausų skaniai valgydavome, vėl išsikepiau tokių bulvyčių. Tiesa, jau moderniau, švariau- ant iešmo :) Niam niam kaip skanu!
To Greddy
2011-01-24 17:40:35
O ką dayti su tais 95% "mes", kurie absoiliučiai nebesuvokia, nesuvokė ir nesuvoks nei dabar nei tada jūsų komentaro prasmės? Asmeniškai sutinku su pasakytu. Pasekoje nesuvokimo, populiacijos bomba sprogo ir vis didesniu galingumu srpoginėja toliau. Ką daryti su tais "mes", kurie iš prigimties nebeturi jokių galimybių suvokti situacijos absurdiškumo? Kaip jiems paaiškinti, kad Kungai gyvena teisingiau nei mes? Kaip jiems paaiškinti, kad Kungų poreikiai mažesni nei mūsų, arba jų poreikiai teisingi, o mūsų nenaudėlių - nebe? O gal viskas kiek sudėtingiau, nei paprastas žinojimas - "čia priešai, o ten draugai", "čia teisingai, o ten jau nebe"?
Greddy
2011-01-24 11:50:01
Taip, teisingai Žalioji sako. Vietos gyventojų skaičių turi apspręst maksimalusis leistinasis apkrovimas, t.y. aukščiausia gamybos(resursų:medžiojamųjų žvėrių) ir gyventojų kiekio riba. Peržengus šią ribą, "įsijungia" mažėjančio pelno taško dėsnis, kai gaminamo maisto kiekis ima mažėti, palyginus su įdėtų pastangų kiekiu. Mūsų atveju, mes peržengėme leistinojo apkrovimo ribą, ir mėgaujamės fermų "skanėstais". Pavyzdžiui, Kungai, Afrikos medžiotojų-rinkėjų gentis. Jų gamybos pastangos yra stipriai mažesnės už leistinąjį apkrovimą. To pasekoje, jie mėgaujasi aukštu gyvenimo lygiu, ilgu laisvalaikiu, stipria fizine sveikata bei ilgaamžiškumu. ;)
Žalioji
2011-01-22 20:32:28
Šiandien baisiai pikta. Kaip ir kievienai moteriškei, reikia ant kažko išsikrauti. Išsirinkau pirtininką.....:)))). Tikiuosi, kad neužmuš. Taigi. Pykčio priežastis. Nusiunčiau dukrą į turgelį kiaulių ausų pirkti. Nupirko. O siaube, siaube, tokios baisios, išsigandau, kad net mano ciuciai jų tokių baisių neės. Turgelis mažas, bet populiarus, priklauso ūkininkui netoli miesto auginančiam kiaules ir galvijus. Tikėjausi gražių, ružavų ausyčių, kiaulyčių augusių netoli, skerstų ką tik. Bet panašu, kad skersta kažkada, ko gero šaldyta, šildyta, ir jau spėlioju, auginta kažkur. Koks ryšis tarp tų ausų ir pirtininko? Mūsų ne perdaug? Mūsų tiek daug, kad mes, kad nepatirtume bado, turime steigti didžiules galvijų fermas – fabrikus, kur gyvuliai laikomi tirštai, šeriami neaišku kuo, nusikramto vieni kitiems ausis, po to papuola ant mūsų stalo ir mes tuo turime džiaugtis? Tokios kokybės maistu? Ir sava gausa? Mūsų turėtų būti tiek, kad kiekviena šeima išsimaitintų miške augusiais ir sumedžiotais šernais, stirnomis ar briedžiais. Sakote, visiems neužteks? Kažkada užteko. Kol žmogus nenusprendė, kad yra svarbesnis už šerną, stirną ir briedį..... Noriu valgyti.
teobany
2011-01-08 15:13:54
...su liūdesiu prisimenu jaunystę, kai valgykloje kasdien cepelinus kirtau...Dabar - tik 2 kartus per metus...per gimimo dieną ir paaugus bulvikėm darže.Nevalgau jokio cukraus , torto gabaliuką irgi - tik 2 kartus metuose - per N. metus ir ir velykas . Ledų porciją irgi 2 kartus per vasarą - pradžioj ir gale....Kavą geriu , kai širdis įsako - savaitgaliais po puoduką šviežiai susimaltos kavos su pienu. O štai raudono vyno taurelę išdegustuoju pavasariais po 2-3 bonkes.....Spaudžiu sultis, kepu duoną , daiginu grūdus, valgau po truputį medaus su arbatom, salotas darau iš varnalėšų šaknų, kitokių žolių . Tikrai - mažai ką perku - kad nenoriu ir tiek....Ryte 300ml daržovių sulčių užtenka sočiai būti iki pat pietų....O kaip su lašiniais ??? Gal 2-3 kartus metuose pavalgau užsinorėjus rūkytų kaimiškų lašinių su namine duona. Eiti į ,,Maximas ,, mane tiesiog nervina- ko ten ...Tiesa, turiu draugę 98 metų - tai ji dar prie panašaus kaip mano maitinimosi būdo dar rytais, saulei tekant pusplikė po pievas laksto, dainuodama senovines dainas , o sugrįžus stubon - pasileidus muziką- kol apšils ir nudžius- taip laukiniškai rokc en roll raito, kad tos siautulingos energijos ir jaunas sportininkas pavydėtų.....Ji lanksti kaip šešiolikinė , tik oda raukšlėta...o jau optimistė...Ir pensija jos tik 378 litai...Keliasi ir gulasi su saule- jokios elektros nenaudoja, vanduo - iš šaltinio maistui - maudosi upelyje , žiemą - pasišildo sniego ....Neturi iš ko malkų pirkti, tai prisineša visokių šakų, virtuolių ...šildo žiemą mažiausią atitvertą virtuvės dalį , kur lova ir stalas telpa.Bet užtat , knygas skaito - visas , kokias tik gauna . Kartais ir man norisi į miškus išsikraustyti , bet kad nuosavo neturiu...O savo sodybą tai apsiželdinau tirštai - gal pro medžius neprasiskverbs politika, reklama, propaganda, agresija , išsigimimas....
Saulius2
2011-01-06 13:58:15
Saulius@ tokius "receptus" paplatinti reikia :) Šiaip įdomūs skoniai be prieskonių (tų pirktinių su skonio stiprikliais visokiais), bet atsisakyti natūralių, šalia augančių prieskonių, manau nevertėtų- ir kažką gauni iš augalų, ir skonių įvairovė. O miško išauginta mėsa pasitikėti labai nereikia, nebent nėra trichineliozės baimės :) Druska irgi kartais skanu, beto, bent jau man širdies "jautimas" (nedideli skausmeliai) dingsta sūriai valgant (natrio, kalio druskas). Manau skaniausiai įvairiai daryti- kartais be nieko, kartais su žolelėmis, kartais su druskas, ir kombinuotai. Taip tas pats produktas nenusibos ir vis iš naujo galima atrasti skonių jūroje savo bangą.
Saulius
2011-01-04 15:33:48
Aha, irgi pagalvojau, kad per ilgai. Bandysiu kitąkart trumpiau. Mėsą miškas augina, o juo aš pasitikiu:).
:)
2011-01-04 15:12:20
per ilgai virei, kuo trumpiau tai darysi, tuo minkštesnė bus mėsa. Beje, o iš kur žinai, kad ta mėsa buvo gera? Tai gali žinoti tik ją užsiauginęs...
Saulius
2011-01-04 13:01:17
"Valgo tai, kas yra natūralu, žalia arba paruošta tik užpilant verdančiu vandeniu ar pavirta labai trumpai, tame tarpe ir mėsą ar žuvį." Va ką tik gerą mėselę supjausčiau gabaliukais ir paviriau mažam vandens kieky ant silpnos ugnies kokias septynias minutes. Be jokio prieskonio ar druskos. Ir ką? Kietoka, bet skonis !!! Visi įmantriausi patiekalai prieš tikrą skonį- tik apgailėtinas surogatas.

 1-20     21-33    >>
Rašyti komentarą >> Grįžti į straipsnį >>
Paieška
Prisijunkite Facebook'e
 
Kad teisingai užduoti klausimą, reikia žinoti didžiąją dalį atsakymo.
Robertas Šeklis
Forumas
HS Forumo taisyklės
(4 pranešimai)
paskutinis 2014-08-28 23:55:59
Bendrieji sveikatos klausimai
(40 pranešimai)
paskutinis 2014-03-03 18:24:44
Apie viską-NUOMONIŲ KOKTEILIS
(19 pranešimai)
paskutinis 2013-03-16 11:12:27
Animizmas
(2 pranešimai)
paskutinis 2011-05-19 14:24:54
Naujausi komentarai
Anita Martina
2015-06-21 16:42:11

Mintis
2015-06-21 13:42:22

Reikia
2015-06-21 12:29:50

Išmintis
2015-06-21 11:15:01


2015-06-20 18:26:54


2015-06-20 17:29:26

Bet
2015-06-17 22:04:54

Tomas
2015-06-13 00:43:23

Straipsnis
2015-06-11 21:39:14


2015-06-11 18:45:02

Mrs Paula
2015-06-11 00:27:32

Asta
2015-06-10 16:18:42

Autoriui
2015-06-09 23:17:25

join the illuminati today
2015-06-08 04:00:27

Content protected by
CopySpace Premium
 
2008-2011 (c) Homo Sanitus        E-valdymas: HexaPortal
Geriausia prekių paieška internete, elektroninės parduotuvės